درمان خانگی کبد چرب موضوع مقاله ایی دیگر در بخش پزشکی سایت بروزلند. بیماری که خیلی از افراد گرفتار آن هستند.
همه ما نام بیماری کبد چرب را شنیدهایم. بیماریست که ممکن است دامن گیر هر فردی شود. پس قبل از آنکه به این بیماری دچار شویم، بهتر است.اطلاعات جامعی درباره نوع بیماری و نحوه پیشگیری و درمان آن کسب کنیم. چقدر از این بیماری اطلاع دارید؟ آیا به راههای درمان کبد چرب آگاهی دارید؟ چه میزان درمان خانگی کبد چرب موثر است؟ اگر تنها چند دقیقه از وقتتان را در اختیار ما بگذارید، اطلاعات مفیدی در این زمینه کسب میکنید.
کبد چرب چیست؟
افرادی که بیش از حد الکل مصرف میکنند، بیشتر دچار این بیماری میشوند. گذشته از این مورد، دیابت، مصرف غذاهای آماده و غذاهای چرب، عدم فعالیت فیزیکی، مصرف مواد نامناسب غذایی، چاقی و حتی سوءتغذیه و مصرف برخی داروهای شیمیایی از عوامل موثر بر روی کبد چرب هستند. وجود چربی در تمام بدن یک امر کاملا طبیعی است. چربی که روی کبد را پوشانده اگر بیش از 5 تا 10 درصد از وزن کل کبد شود، آنگاه فرد به بیماری کبد چرب یا جگر چرب دچار میشود.
علائم کبد چرب چیست؟
علائم بیماریها در همه افراد یکسان نیست. گاهی اوقات ممکن است فرد هیچ علائمی در خود مشاهده نکند. کبد چرب نیز جزو آن دسته از بیماریهاییست که در بعضی افراد بدون علائم ظاهر میشود. اما اگر این علائم را مشاهده کردید حتما به پزشک مراجعه کنید تا اقدامات اولیه برای درمان را انجام دهید:
- کم اشتهایی
- تهوع و استفراغ
- ضعف و خستگی
- افزایش سطح انسولین
- درد متوسط تا شدید در ناحیه شکم
- تغییر رنگ چشم و پوست
- افزایش سطح تری گلیسیرید
- افزایش سطح آنزیمهای کبدی
راههای درمان کبد چرب چیست؟
با توجه به گسترش علم پزشکی، اکثر بیماریها با داروهای شیمیایی درمان میشوند. مصرف بی رویه این نوع داروها قاعدتا بر روی کبد و سلامت کلی بدن نه تنها تاثیر مثبت میگذارد، بلکه در طولانی مدت نیز ممکن است تاثیر مخربی هم داشته باشند. اما با استفاده از درمان خانگی کبد چرب، بدون درد و بدون عوارض میتوانید سلامت خود را دوباره به دست بیاورید.
مواد غذایی مضر برای کبد چرب کداماند؟
اگر جزو افرادی هستید که به علت اضافه وزن یا کم تحرکی و یا نداشتن رژیم غذایی سالم به کبد چرب مبتلا شدید باید از مواد غذایی مانند، غذاهای فریز شده و یخ زده، ترشیجات، ماست پرچرب، سس، نمک زیاد، غذاهای فست فود، انواع شیرینیها، پیتزا، انواع سرخ کردنیها مانند سیر داغ، پیاز داغ، چیپس، پفک، غذاهای چرب و نوشابههای گازدار،
چه مواد غذایی برای درمان کبد چرب مفید است؟
مواد غذایی زیادی برای درمان و پیشگیری از این بیماری وجود دارد. به طور کلی میتوان این موارد را نام برد: غلات سبوس دار، نخود، سیب، به، انگور، کرفس، دارچین، بالنگ، زعفران، ماش، شقاقل، زیتون، زنجبیل، زردچوبه، انجیر، کاهو، اسفناج، هویج، زرشک و کدو، آب، میوهجات، لیمو ترش، روزی 4-5 واحد سبزیجات، ترشیجات طبیعی و انواع مرکبات.
در برنامه غذایی خود حتما به موارد زیر توجه کنید:
اگر میخواهید درمان خانگی سالم و بدون عوارضی را تجربه کنید، ابتدا باید در شیوه زندگی و تغذیه خود اصلاحات لازم را انجام دهید. برنامه غذایی سالم و مفید همراه با کاهش مصرف گوشت، چربی و مواد قندی است. در کنار آن باید مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید.
هر مواد غذایی که حذف میکنید، باید یک جایگزین مناسب برای آن پیدا کنید. برای مثال، سویا جایگزین مناسبی برای گوشت است. هیچگاه توصیه نمیشود که شام را از برنامه غذاییتان حذف کنید، بلکه پیشنهاد میکنیم تا از وعدههای سبکی برای شام استفاده کنید. سالادی شامل هویج، کلم، کاهو، ترب، تربچه، سرکه، سیب ویا آبغوره به عنوان یک وعده سبک برای شام به حساب میآید.
به هنگام خوردن هر وعده غذایی توجه داشته باشید که بین غذا هیچگاه آب نخورید. همچنین بهترین موادی که میتوانید در کنار غذای خود میل کنید: سیر، پیاز، سبزیجات تازه، لیموترش است.
در طول روز یک مشت برگ زردآلود و خوردن 7 برگ کاسنی یا یک استکان عرق کاسنی را فراموش نکنید. اگر بتوانید در طول هفته 2 تا 3 بار زنجبیل استفاده کنید. منجر به کاهش جذب چربی بدن و افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن میشود. بهترین روش برای مصرف زنجبیل این است که آن را درون ماست رنده کرده و بعد از هر وعده غذایی میل کنید.
صبح خود را با یک لیوان آب همراه با عصاره لیموترش آغاز کنید. لیوان آب گرم همراه با لیموترش و عسل به عنوان یک آنتی اکسیدان در هضم و جذب مواد مفید بدن، عمل میکند. ویتامین C لیمو ترش یا مرکبات قابلیت درمان و پیشگیری کبد چرب را دارد.
در فصل زمستان که لبو تازه موجوده بهتره یک لیوان آب لبو صبح یا عصر میل کنید. باعث درمان فشار خون بالا و کبد چرب میشود.
منابع غنی انتی اکسیدان بهترین گزینه برای درمان انواع بیماریهاست. انواع توت باعث دفع چربی از روی کبد شده و آن را ترمیم میکند.
چای سبز بهترین گزینه برای جایگزین کردن چای سیاه است. افراد چاق و کم تحرک باید بیشتر از چای سبز استفاده کنند. این گیاه سبب پیشگیری از تجمع و رسوب چربی ها در اطراف کبد میشود.
مصرف عرقیجات
مصرف عرقیجات را فراموش نکنید. عرق کاسنی، عرق خارشتر، عرق بید و عرق شاه تره، یک لیوان سرکه انگبین، دم کرده گل مریم موجب پاکسازی کبد و بدن از سموم و مواد زائد هم کمک می کنند. معمولا در استفاده از عرقیجات نباید زیاده روی کرد. چراکه به همان اندازه که مفید هستند، ممکن است تاثیرات مخربی داشته باشند.
مصرف این گیاهان دارویی سه روز در هفته برای حفظ سلامتی بدن و پیشگیری و درمان بیماری توصیه میشود: گل بنفشه، شیرین بیان، آواکادو، خارخاسک، زعفران، ترنجبین، تخم گشنیز، کامبوجا، گل گاوزبان، خاکشیر، دارچین، زردچوبه.
نتیجه گیری
با توجه به مواردی که در بالا ذکر کردیم، گیاهان دارویی تاثیر مثبتی بر روی بدن میگذارد. اما توجه داشته باشید که برخی از گیاهان دارویی علاوه بر تاثیر مثبت، به همان اندازه ممکن است بر روی بدن تاثیر منفی بگذارد. البته فراموش نکنید که مصرف داروهای گیاهی به تنهایی موجب درمان کبد چرب نمیشود. راهکار کلیدی برای پیشگیری و درمان این بیماری داشتن الگوی غذایی مناسب همراه با فعالیت بدنی است. برای آنکه درمان کبد چرب بدون هیچ عوارضی صورت گیرد. بهتر است قبل از مصرف حتما با پزشک معالج خود صحبت کنید.